B-POX Easy


B-POX Easy
2021-05-05T14:01:01+00:00

TECHNISCHE GEGEVENS

Voor voegbreedte vanaf 5 mm
Voor voegdiepte van min. 30mm
Hoge waterdoorlatendheid
Zelfverdichtend
Met water verwerkbaar
Ondergrond min. 0 °C

VERKRIJGBARE KLEUREN

Zandkleur, steengrijs, basalt

INZETGEBIED

Natuursteen, betontegels, betonklinkers, gebakken klinkers, keramische tegels.

LEVERINGSVORMEN

15 kg emmer

B-POX Easy

B-Pox Easy is een waterdoorlatende voegmortel dat regenwater in de ondergrond afvoert. B-Pox Easy is ontwikkeld voor het voegen van voornamelijk lichte belasting zoals voetgangersbelasting, recht op recht garage oprit, tuinpaden. B-Pox Easy heeft een open structuur en is naast waterdoorlatend ook goed bestand tegen vorst en dooizout, bovendien bestand tegen de breedte-sproeier van uw hogedrukreiniger.

TOEPASSING

B-Pox Easy is een kant en klare voegmortel, snelle verwerking onder elke weersomstandigheid, ook bij regenachtige weersomstandigheden verwerkbaar.

VERBRUIKSTABEL IN KG/M²

Deze berekeningstabel is uitsluitend een rekenhulp, er kunnen geen claims ten aanzien van meer-of minder verbruik aan worden ontleend.Bij de kleuren grijs en/of basalt
kan het verbruik ca. 2-4% hoger liggen.Als rekenhulp bij breuksteen,onregelmatige afmeting,ervaringswaarde een verbruik van 5-7Kg/m.

De verwerkingsgegevens zijn gebaseerd op het niveau van wetenschap en praktijk-ervaring gedurende meerdere jaren. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Eerdere verstrekte verwerkings-adviezen zijn met het verschijnen van deze informatie niet langer van toepassing.(uitgave januari 2019).Evt.wijzigingen voorbehouden.

5 10 15 20 30 40
5 13 9.5 9 8.5 7.5 7.25
10 9.5 6 5.25 4.5 4 3.75
15 9 5.25 4.25 4 3.5 3.25
20 8.25 4.5 4 3.0 2,75 2.25
30 7,75 4 3.5 2.5 2.25 2
40 7.5 3.75 3.25 2.25 2 1.75

VOORBEREIDINGEN

Reinig de voegen tot op min.30 mm, zorg er voor dat ook het oppervlak schoon gemaakt is voordat wordt begonnen met het invoegen. Plak oppervlakken welke niet dienen te worden gevoegd goed (vooraf) af.

VERWERKING

Besproei voorafgaandelijk het oppervlak goed nat en houdt het oppervlak tijdens het aanbrengen nat door regelmatig te sproeien (evt. met tuinslang) Hierdoor blijft de doorzichtige film tot een minimum beperkt.
Deze film verdwijnt in de loop der tijd door vrije weersinvloed. Absoluut niet met gereedschappen of chemische producten trachten de evt. achtergebleven film van het oppervlak te verwijderen! Laat de natuur haar werk doen. Gebruik schoon gereedschap en kontroleer dit regelmatig tijdens de verwerking. Verwerkingstijd, afhankelijk van buitentemperatuur 10-20 min. Na het aanbrengen (best met een dubbellippige vloerwisser) diagonaal ten opzichte van de voegen met een zachte bezem de eindreiniging starten en zorgen dat er geen restmateriaal achter blijft op het oppervlak. Geen afgeveegd materiaal opnieuw gebruiken. Het oppervlak hoeft bij/na plaatsing niet te worden afgedekt tegen
regen maar verwerking tijdens zgn. stortregens is te vermijden, informeer uzelf over de te verwachte weersomstandigheden gedurende de eerste 24 uur. Vrijgave van het oppervlak, afhankelijk van buitentemperatuur 2-3 dagen, voor opritten als beschreven min. 6 dagen wachten alvorens te berijden.

ATTENTIE

Overmatige toegave van water vermindert de stabiliteit. Het te vervoegen oppervlak (mogelijk alleen het steenoppervlak) moet direct voor de verwerking met water licht voorbeneveld worden. De gemengde mortel wordt op het voorbenevelde oppervlak toegevoegd en met een vloerwisser in de voegen ingekeerd. Na circa 15 tot 20 min wachttijd wordt het morteloverschot met een middelharde borstel afgeveegd. Na verdere 10 tot 15 min worden de laatste mortelresten met een zachte borstel afgeveegd.
Het pas gevoegde oppervlak tot circa 15 uur tegen zware regen beschermen. Opgepast: bescherming nooit rechtstreeks op het oppervlak leggen, altijd zorgen dat lucht kan circuleren.

BELANGRIJKE TIP!

Heeft U na plaatsing nog voegmateriaal overgehouden, plaats dit overgebleven materiaal los in de emmer en zet de voegmortel min. 5 cm onder water waardoor er geen zuurstof aan de voegmortel kan geraken. U kunt,vermits voldoende water toegevoegd aan het restmateriaal en de emmer met de deksel goed heeft afgesloten, dit materiaal nog zeker 2-3 maanden na opening gebruiken om b.v. nog nagezakte voegen of vergeten stukjes oppervlak alsnog bij te werken.

Download hier de technische fiche