B-POX Extra fine


B-POX Extra fine
2021-05-05T14:02:40+00:00

TECHNISCHE GEGEVENS

Voor voegbreedte vanaf min. 2mm
Voor voegdiepte vanaf min. 30 mm
Waterdoorlatend
Zelf verdichtend
Met water verwerkbaar
Ondergrond min. 0 °C

VERKRIJGBARE KLEUREN

Zandkleur, steengrijs, basalt, diep zwart

INZETGEBIED

Natuursteen, betontegels, betonklinkers, gebakken klinkers, keramische tegels met smalle voegen.

LEVERINGSVORMEN

15 kg emmer

B-POX Extra fine

B-Pox Extra Fine is een waterdoorlatende voegmortel dat regenwater in de ondergrond afvoert. B-Pox Extra Fine is speciaal ontwikkeld voor het opvoegen van extreem smalle voegen vanaf min.2mm en voetgangersbelasting. B-Pox Extra Fine heeft een open structuur en is naast waterdoorlatend ook goed bestand tegen vorst en dooizout en bovendien tegen de breedtesproeier van uw hogedruk reiniger. Nooit met de waterlans rechtstreeks op de voegen spuiten.

TOEPASSING

B-Pox Extra Fine is een kant en klare voegmortel, snelle en eenvoudige verwerking onder elke weersomstandigheid, ook bij regenachtige weersomstandigheden verwerkbaar.

VERBRUIKSTABEL IN KG/M²

Deze berekeningstabel is uitsluitend een rekenhulp, er kunnen geen claims ten aanzien van meer-of minder verbruik aan worden ontleend.Bij de kleuren grijs en/of basalt kan het verbruik ca. 2-4% hoger liggen.Als rekenhulp bij breuksteen,onregelmatige afmeting,ervaringswaarde een verbruik van 5-7Kg/m. Bij voegen met een breedte van ca. 2mm is een minderverbruik van ca.30%.

De verwerkingsgegevens zijn gebaseerd op het niveau van wetenschap en praktijk-ervaring gedurende meerdere jaren. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Eerdere verstrekte verwerkings-adviezen zijn met het verschijnen van deze informatie niet langer van toepassing.(uitgave januari 2019).Evt.wijzigingen voorbehouden.

5 10 15 20 30 40
5 13 9.5 9 8.5 7.5 7.25
10 9.5 6 5.25 4.5 4 3.75
15 9 5.25 4.25 4 3.5 3.25
20 8.25 4.5 4 3.0 2.75 2.25
30 7.75 4 3.5 2.5 2.25 2
40 7.5 3.75 3.25 2.25 2 1.75

VOORBEREIDINGEN

Reinig de voegen tot op min.30 mm, zorg er voor dat ook het oppervlak schoon gemaakt is voordat wordt begonnen met het invoegen. Plak oppervlakken welke niet dienen te worden gevoegd goed (vooraf) af.

VERWERKING

Besproei voorafgaandelijk het oppervlak goed nat en houdt het oppervlak tijdens het aanbrengen nat door regelmatig te sproeien (evt. met tuinslang) Hierdoor blijft de doorzichtige film tot een minimum beperkt. Deze film verdwijnt in de loop der tijd door vrije weersinvloed. Absoluut niet met gereedschappen of chemische producten trachten de evt. achtergebleven film van het oppervlak te verwijderen! Laat de natuur haar werk doen. Gebruik schoon gereedschap en kontroleer dit regelmatig tijdens de verwerking. Verwerkingstijd, afhankelijk van buitentemperatuur 10-20 min. Na het aanbrengen (beste met een dubbellippige vloerwisser) diagonaal ten opzichte van de voegen met een zachte bezem de eindreiniging starten en zorgen dat er geen restmateriaal achter blijft op het oppervlak. Geen afgeveegd materiaal opnieuw gebruiken. Het oppervlak hoeft bij/na plaatsing niet te worden afgedekt tegen regen maar verwerking tijdens zgn. stortregens is te vermijden, informeer uzelf over de te verwachte weersomstandigheden gedurende de eerste 24 uur. Vrijgave van het oppervlak, afhankelijk van buitentemperatuur 2-3 dagen.

ATTENTIE

Gebruik extra veel water bij plaatsing van voegen bij extreem smalle voegen (<3 mm) en kontroleer regelmatig of de voegen tot onderzijde is gevuld (bv. met een fijne schroevendraaier controleren).

BELANGRIJKE TIP!

Heeft U na plaatsing nog voegmateriaal overgehouden, plaats dit overgebleven materiaal los in de emmer en zet de voegmortel min. 5 cm onder water waardoor er geen zuurstof aan de voegmortel kan geraken. U kunt, vermits voldoende water toegevoegd aan het restmateriaal en de emmer met de deksel goed heeft afgesloten, dit materiaal nog zeker 2-3 maanden na opening gebruiken om b.v. nog nagezakte voegen of vergeten stukjes oppervlak alsnog bij te werken.

Download hier de technische fiche