Voegmortel Easy G.K.


Voegmortel Easy G.K.
2019-03-19T12:57:13+00:00
Technische gegevens:
Kleur grijs/lichtgrijs
Grootste korrel 1,5mm
 Dichtheid 2160 Kg/m3
 Druksterkte na 3 dagen >20 N/mm2
na 7 dagen > 40 N/mm2
na 28 dagen > 50 N/mm2
 Buigsterkte  > 7 N/mm2
 Treksterkte   > 3 N/mm2
 Voegbreedte min.5mm. Max.40mm
Voegdiepte min.30 mm
 Verbruik ca. 2,2 Kg/l holle ruimte
Verwerkingstijd ca.30 min.(afhankelijk van temperatuur)
Verwerkingstemp. +5C tot +25 C
 Vorst en dooizout    bestendig Vlgs. ONR 23303
Fosfor aandeel 5,36 mg/ Kg
Gepatenteerde-toeslagstof Patent Nr.516171

Pflastermeister voegmortel EASY G.K.

Toepassing voor voegen vanaf 8-40mm.
Voegmortel Plastermeister Easy kan (gemengd) worden toegepast als: voegmortel-slem voor alle voegen van natuur- en betonstraatstenen, tegels, mozaïeken, die geplaatst zijn in een zgn. gebonden en/of gemengde onderbouw. Tevens kan dit worden toegepast als een dunvloeibare slem voor smallere voegen of als een stopvoeg voor muur-en randvoegen.

Afhankelijk van de toepassing mengt men Pflastermeister voegmortel Easy met 3,5-5 Ltr. water per zak a 25 Kg met een zogenaamde bovenmenger ook wel dwangmenger genoemd of evt. met een dubbele tweebladige menger.

Voor een gemakkelijke verwerking gebruikt men veel water VOOR/TIJDENS/NA het aanbrengen van de mortel. Voor het voegen dient men het oppervlak met veel water en overvloedig te bewateren. Hierdoor zijn de te vervoegen stenen vrij van vuil en stof en hebben de stenen voldoende water opgeslagen.
Ook bij lichte (miezerige) regenval kan Pflastermeister Easy worden toegepast. De mortel is zo samengesteld dat een goede verwerking zowel bij lage als hoge temperatuur gemakkelijk is. Tijdens de verwerking in directe zonnestraling dient het oppervlak zeer goed nat gehouden te worden.

De verwerking middels het zgn. inslemmen gebeurt via constant navullen van de voegen totdat de open-voegruimte volledig is gevuld en de voegmortel in de voeg zich licht naar boven kwelt.

Na het aanbrengen dient het oppervlak constant nat gehouden te blijven door regelmatige verneveling van het water, zodanig dat het oppervlak niet kan opdrogen. Door deze werkwijze wordt het reinigen “Easy” en kan men grotere oppervlakken (afhankelijk van de temperatuur) in 1 arbeidsgang reinigen.

Het reinigen van het oppervlak gebeurt door met voldoende water en gebruik van een dubbellippige vloerwisser het restmateriaal en overtollige water te verwijderen. Als eindreiniging kan men gebruik maken van een sponsmachine en/of handspons of zelfs met een hogedrukreiniger voorzien van een breedte-sproeier.

Download hier de technische fiche