Voegmortel EASY SPEED


Voegmortel EASY SPEED
2019-03-19T12:53:08+00:00
Technische gegevens:
Kleur grijs/lichtgrijs
Grootste korrel 1,5 mm
Dichtheid 2250 Kg/m3
Druksterkte na 72 uur.   >25 N/mm2
na 7 dagen >45 N/mm2
na 28 dagen>70 N/mm2
 Buigsterkte > 8N/mm2
 Treksterkte > 3,5 N/mm2
 Voegbreedte min.5mm.  Max.20mm
 Verbruik ca. 2,2 Kg/l holle ruimte
 Verwerkingstijd ca.15-30 minuten
 Verwerkingstemperatuur +5C tot +25 C
 Vorst en dooizout bestendig vlgs. ONR 23303 (XF4)
 Gepatenteerde toeslag-stof patent nr.516171

   

Pflastermeister Voegmortel EASY SPEED

Pflastermeister voegmortel Easy Speed is een snelhardende vorst- en dooizoutbestendige voegmortel, die afhankelijk van de hoeveelheid watertoevoeging geschikt is voor het inslemmen van diverse stenen en tegels. Pflastermeister voegmortel Easy Speed is uitsluitend te gebruiken voor alle voegen van natuur- en betonstraatstenen, tegels, kasseien, mozaïeken die geplaatst zijn in een gebonden en/of gemengde onderbouw.

Toepassing:
Pflastermeister voegmortel Easy Speed is speciaal ontwikkeld voor het opvoegen van kasseien, betonstraatstenen en natuursteentegels (buitenplaatsing) middels het zgn, slemprincipe van oppervlakken zoals straten, opritten, terrassen of voetpaden. Het product is zowel geschikt voor lichte of matige belasting maar ook voor de meest zware verkeersbelasting.

Het opvoegen dient, afhankelijk van diverse plaatsingstechnieken, altijd over de volledige steenhoogte te worden ingeslemd.
Voorafgaandelijk aan het opvoegen dient het volledige oppervlak overvloedig te worden bewaterd, dit om er zeker van te zijn dat de stenen stofvrij zijn en er geen onnodige hechting van de mortel aan het oppervlak achter blijft.
De eindreiniging, na het opvoegen, van de volle hoogte van de stenen kan worden uitgevoerd door middel van een zgn. sponsmachine, sponsplank of gewoon een spons en kan evt. met een hogedrukreinigingsapparaat en gebruikmaking van een sproeikop met een gemiddelde waterdruk worden schoongemaakt.

Bij Pflastermeister voegmortel Easy Speed wordt aangeraden op kleinschalige oppervlakken toe te passen en dient daarom regelmatig in kleine-(re) oppervlakken tijdens de verwerking tussendoor te worden gereinigd, zodanig dat er geen sluier op het oppervlak achterblijft.

Plaatsingsvoorschrift:
Pflastermeister Voegmortel Easy Speed mag uitsluitend in de gebonden bouwwijze worden toegepast en dient de volledige voeg te vullen. Max. en min. voegbreedte en voegdiepte dienen te worden gerespecteerd.

Het oppervlak dient voor het inslemmen overvloedig te worden bewaterd. Pflastermeister voegmortel Easy Speed is niet geschikt voor toepassing bij gemengde bouwwijze. Tijdens het inslemmen dient het ingeslemde oppervlak constant goed vochtig te worden gehouden door met een fijne waterstraal (regelbare douchekop) het oppervlak te besproeien.
Pflastermeister voegmortel Easy Speed uitsluitend kleinschalig verwerken om tussendoor het oppervlak te kunnen reinigen.

Tijdens de reiniging kan gebruik gemaakt worden van een zgn. sponsmachine, sponsplank of spons evt. met behulp van een hogedrukreiniger of een tuinslang .

Ter voorkoming van haarscheurtjes tijdens de uithardingsperiode is het aan te bevelen het oppervlak af te dekken met een kunststoffolie die direct op het oppervlak wordt aangebracht en afhankelijk van de weersomstandigheden 2-7 dagen op het oppervlak mag blijven liggen.
Verwijzing naar de norm ÖN B2214 en RVS 08.18.01 zijn haarscheurtjes ten gevolge van thermische werking niet altijd vermijdbaar en kunnen niet als schadevorming worden erkend.

Plastermeister voegmortel Easy Speed:
Verwerking: Pflastermeister voegmortel Easy Speed wordt in zakken (25 Kg) via een zgn. bovenmenger (dwangmenger) of mortelmolen gemengd totdat de juiste consistentie is verkregen. Het oppervlak dient overvloedig te worden bewaterd zodat de reiniging van het oppervlak na het aanbrengen van de mortel eenvoudig en snel kan worden voltooid.

Opvoegen van de mortel wordt eenvoudig met een rubber-vloerwisser aangebracht en gelijkmatig verdeeld in de voegen totdat de voeg volledig tot bovenzijde steen is gevuld.

Reiniging van de voegen op volle steenhoogte kan het beste met een zgn, sponsmachine, sponsplank of spons worden uitgevoerd, evt. met gebruikmaking van een hogedrukreiniger (breedtesproeier)of een tuinslang.
Plastermeister voegmortel Easy Speed dient met ca. 3,5-4Ltr. schoon leidingwater per zak van 25 Kg. te worden gemengd totdat de juiste consistentie is verkregen.
Voor de vrijgave van het oppervlak is eerder de onderbouw verantwoordelijk dan de voegmortel. Bij lage temperaturen dient de uithardingstijd te worden verlengd maar afhankelijk van weersomstandigheden kan het oppervlak, opgevoegd met Pflastermeister Voegmortel Easy Speed, al na 24 uur worden vrijgegeven.

Algemene aanwijzingen:
De lucht-, materiaal- en ondergrondtemperatuur dient tijdens het aanbrengen en afbinding boven de +5 C te liggen.Bij te koude of bevroren onderbouw dient Pflastermeister voegmortel Easy Speed NIET te worden verwerkt.
Het bijmengen van additieven is niet toegelaten!
Plastermeister voegmortel Easy Speed wordt met KALKVRIJE toeslagstoffen en zonder grijscement onder de meest strenge controles geproduceerd zodat tijdens de verwerking geen kalkuitbloeiing kan plaatsvinden.
Bij twijfel ivm kleurechtheid van de stenen/tegels dient men voorafgaandelijk een proefvlak aan te leggen.
Kleureenheid bij het werken op/aan grote oppervlakken kan uitsluitend per productie-charge worden gegarandeerd. Vraag daarom altijd bij grote oppervlakken onze producten van dezelfde charge.
Pflastermeister voegmortel Easy Speed uitsluitend gebruiken bij producten die zelf een hogere druksterkte hebben dan de mortel.

Aanbeveling:
Onze verwerkings-aanbevelingen in woord en geschrift die wij ter ondersteuning van kopers/verwerkers geven zijn gebaseerd op onze meest recente ervaringen en kennis der techniek en kunnen niet tot aansprakelijkheid of andere verplichtingen in de koopovereenkomst of grond voor ontbinding van de koopovereenkomst leiden. De koper/verwerker is zelf verantwoordelijk voor de juiste verwerking en toepassing van onze producten en dient dit zelf vooraf en tijdens de verwerking te controleren.

Pflastermeister voegmortel SPEED mag uitsluitend worden verwerkt tot een max.temperatuur van +20 C en het liefst zonder directe zonnestraling op het oppervlak. Indien er toch directe zonnestraling aanwezig is dient men extra alert te zijn en
er op toe te zien dat het gevoegde oppervlak constant nat gehouden wordt totdat met de (eind-) reiniging wordt begonnen.
Het reinigen van het oppervlak gebeurt door met gebruikmaking van een tweelippige vloerwisser de mortelresten + water van het oppervlak te verwijderen, het gebruik van een hogedrukreiniger is toegestaan mits men gebruik maakt van de breedtesproeier. Het gebruik van een zgn sponsmachine of handspons is aan te bevelen.